Omgeving


Het stadje Simpelveld heeft een unieke ligging, als een groene wissel tussen het Zuid-Limburgse Heuvelland en de regio Parkstad Limburg.
Daarnaast grenst de gemeente Simpelveld aan het Duitse district Aken. Vanuit uw vakantieverblijf Mooi-Limburg zijn dan ook vele (natuur)recreatieve uitstapjes mogelijk in zowel Zuid-Limburg als het Nederlands-Duitse grensgebied.
Kortom een uitstekende locatie voor een verblijf in deze topregio.

   

Het Zuid-Limburgse Heuvelland biedt een prachtige natuur. De omgeving biedt een afwisselend en idyllisch landschap met heuvels, beekjes, landweggetjes, kastelen en dorpjes met vele vakwerkhuisjes.
Al wandelend of fietsend kunt u genieten van de prachtige onverwachte vergezichten. Op één van de vele terrassen kunt u uitrusten onder het genot van een kopje koffie met limburgse vlaai. Niet voor niets is Zuid-Limburg één van de populairste binnenlandse vakantiebestemmingen en staat het bekend als het mooiste stukje Nederland.

 

Het karakteristieke station in Simpelveld is het kloppend hart en de thuishaven van de Zuid- Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM). De spoorlijn, ook wel ‘De Miljoenenlijn’ genoemd, baant zich een weg dwars door het prachtige Heuvelland.
Zittend in de stoomtrein waant men zich even terug in de tijd en kan men genieten van schitterende uitzichten.

Joomla Templates by Joomla51.com